0332 - 235 50 30
cemremekanik@gmail.com

Kombi Sistemleri

Kombi Sistemleri

Tarihçe

Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler -Kombi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1- Cihazın performans değerleri

Evinize uygun ve yeterli cihazı seçmeliyiz. Evinizin toplam brüt metrekaresini 150 ile çarpınız. Eviniz eğer en üst katta veya en alt katta ise veya kuzey yönüne bakıyorsa, bulduğunuz rakama %10 ilave ediniz. Bu bilgiye sahip olmadan kombi seçimini yapmayınız. Daha düşük kapasitede cihazlarla ısınma sorunu çözülse bile, sıcak kullanım suyu ihtiyacınızda problemler yaşayabilirsiniz.

2- Verim

Bu değer kataloglarda % olarak verilir.En yüksek olanını seçiniz ( min % 92 ). ÖRNEK: % 92 verimli bir cihazda , her bir metreküp gazın % 8 ’i boşa yanmış olur, atık gaz içinde atmosfere atılır. Verim düşük olduğunda bu rakam artacaktır ve ödediğiniz gazdan daha az fayda sağlayacaksınız. Kataloglardaki bu verim değerlerinin doğru olduğuna emin olunuz,sertifika isteyiniz.

3- Özellikler

Kombinin, en son modern teknolojide üretildiğine emin olunuz. Örneğin, otomatik by-pass hattı , pompa post sirkülasyonu,donmaya karşı özelliği, elektronik ateşlemesi, boyutlarının küçük olması, mikro işlemcili elektronik kartı,sürekli full modülasyonlu, pompanın anti blokajlı,hava pressostadlı ve susuz çalışmama özellikli, elektrik koruma normunun min. I P 44 ( I PX4D ), düşük NOx emisyonlu, baca gazı, diyagnostik ölçüm yerinin varlığı, oda termostadı bağlanma özellikli olması, min.0.2 barda sıcak su kullanabilmesi, kirece karşı koruması ve cihazın CE sertifikalı olmasına dikkat ediniz.

4- Yedek parça fiyatları

Kombi almadan önce yedek parça fiyatları ile ilgili kısa bir araştırma yapınız. Garanti harici olası bir sorunda problem yaşamayınız.

5- Servis

Cihazla ilgili Yetkili Servisleri muhakkak inceleyiniz. Yetkili Servis ağının, servis sayısı, eğitimli olması, ana firmanın belirlediği prensip ve fiyatlarda çalışması, güleryüzlü olan, müşteri sorunlarına kesin çözüm bulan ve zamanında hizmet veren özelliklere sahip olmasına dikkat ediniz.

6- Garanti süresi

Garanti süresi min. 2 yıl olmalıdır ve bu süre bitince müşterileriyle ilgili olan firmaların cihazlarını seçiniz. Garanti harici sürede de bazı önemli işleri yine garanti altında ücretsiz yapan, cihazına her zaman sahip çıkan ve müşterilerinin yanında olan firmaları tercih ediniz. Bu konuda cihaz kullananlara danışabilirsiniz.

• Çevrenize, dost ve akrabalarınıza, kısaca kombi cihazı kullanan tanıdıklarınıza sorunuz. Şikayet ve övgülerine dikkat ediniz.

• Kombi almaya karar verdiğinizde firmaların satış sonrası hizmetlerini araştırınız. Unutmayınız ki servis ve yedek parça hizmeti olmayan hiçbir mamulden memnun olamazsınız. Firmaların cihazları için verdikleri garanti ve sigortalarını inceleyiniz.

• Cihazların emniyet sistemlerini mutlaka inceleyiniz.Yıllarca iç içe yaşayacağınız bu cihazların uzun yıllar problemsiz çalışacak emniyet sistemleriyle donatılmış olmasına dikkat ediniz.

• İlk yatırımı değil, kullandıkça ekonomik olacak, yakıtta en cimri en tasarruflu cihazı seçiniz.

• En kaliteli malzeme kullanılmış, en uzun ömürlü, ömür garantisi en yüksek, sizi içi ve dışıyla tatmin eden cihazı seçiniz.

• Cihazın dış görüşüne bakmayınız. Dış kapağı açtırıp cihazın içerisine bakınız.

Cihazı çalışır halde görmeye gayret ediniz. Çalışır cihazın sesini (sessiz olması çok önemlidir.), alev boyunu ve alev modülasyonunu, emniyet sistemlerini, pompa çalışmadan gaz yolunun açılıp açılmadığını, ateşleme sistemini (elektronik ateşleme olması önemlidir) inceleyiniz.

• Cihazın tipine ve ısıl kapasitesine mutlaka dairenizi inceleterek karar veriniz. Tam bir mühendislik çalışması yaptırmadan (ısı hesabı, baca analizi gibi) cihazınızı almayınız.

• Kombinin en önemli elemanı olan ısı eşanjörünü inceleyiniz. Uzun ömürlü olmasına dikkat ediniz.

• Cihazınız LPG (tüpgaz) ve doğalgaz ile çalışabiliyor mu? Dönüşümleri kolayca yapılabiliyor mu?

• Kombi cihazı ISO 9002 ve TSEK standartlarına haiz mi?

• Kombi cihazı çevre dostu mu? Çevreye zararlı azot oksitlerin emisyon oranı düşük mü? ÖKOTECH amblemi var mı?

• Tüm araştırmaları yaptıktan ve cihaz markasına karar verdikten sonra ana firmayı arayarak bölgenizdeki yetkili ana bayii öğreniniz. Cihazı herhangi bir yerden alarak başka bir tesisatçıya kesinlikle monte ettirmeyiniz.

Cihazı yetkili bayiden alarak mutlaka yetkili bayiye monte ettiriniz. Unutmayınız ki yetkili bayiler bu konuda özel olarak eğitilmişlerdir. Yetkili bayiler olabilecek montaj hataları mevcut ise gidermekle yükümlüdürler. Aksi takdirde her marka cihazın montajında dikkat edilecek birkaç püf noktanın ihmalinde hem sistem hem de cihazda maliyeti çok fazla olabilecek arızalar meydana gelecektir. Lütfen bu konuya dikkat ediniz ve ihmalkar davranmayınız.

• Yetkili bayinin cihaz ve doğalgaz uygulaması hakkındaki bilgi ve tecrübesinin yeterliliğine dikkat ediniz. Firma yetkilisi ve ustalarının sertifikalı olup olmadığına bakınız. Tavsiye ve referanslara dikkat ediniz. Daha önce yapılmış bir sistemi ve cihazı kullanan tüketiciyi ziyaret edip mutlaka bilgi alınız.

• Cihazların sadece fiyatına bakmayınız. Unutmayınız ki, fiyatı belirleyen malzeme kalitesi ile hizmetin kalitesidir. Cihaz fiyatının, üzerindeki malzeme ve emniyet düzeneklerinin kalitesiyle; verilecek yedek parça ve servis güvencesiyle; cihazın tasarruflu, uzun olmasıyla orantılı olmasına dikkat ediniz. Ucuz olanı değil, kullandıkça size ucuza gelecek olanı seçiniz.

• Elektronik ateşlemeli olmasına mutlaka dikkat ediniz. Otomatik kontrol setleriyle hem tasarruflu kullanım hemde konforlun bir kullanım sadece elektronik ateşlemeli kombilerde mümkündür. Ayrıca sürekli pilot alev

sarfiyatı olmadığından daha tasarrufludurlar.

• Kombi cihazı kullanmaya başlayınca firma ile bakım sözleşmesi imzalayınız. Firmanın yetkili servisleri dışında kesinlikle cihazlara müdahale ettirmeyiniz.




HIZLI İLETİŞİM

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin


YOL TARİFİ

MAİL GÖNDER

ARA